O važnosti tjelesne pripreme

Fit for ski & board & freeride

Znate li da je vježbanje jedina aktivnost kojom stječemo više energije nego što trošimo? Tijelu odgovara bilo koja vrsta tjelovježbe. Važno je provoditi je redovito, dosljedno, dovoljno intenzivno s obzirom na svoje mogućnosti i dovoljno dugo s obzirom na cilj koji se želi postići, a to je svladavanje snježnih padina s lakoćom, sigurno.

Atlas Airtours Zimska škola i Jelka Ski Team preporučuju FITNESS&SPA u Zagrebu, te savjetujemo da i u ostalim gradovima Hrvatske potražite kvalitetne fitness centre.

U ponudi:

 • Dvorana za fitness 70 sprava; stručno vodstvo trenera;
 • Kružni trening – dvorana, 15 posebnih sprava za učvršćivanje mišića i gubitak potkožnog masnog tkiva;
 • Beauty&spa zona – sauna, masaža…
 • Healthy bar – razne kave, shakeovi, žitarice u suradnji s Multipower.

Kupnjom aranžmana Atlas Airtours – ZIMA kupci ostvaruju popust:

 • 20% na prvi upis u fitness centar (fitness, kružni trening, sauna)
 • GRATIS za novog člana:
  • program osnovnog osobnog treninga uz demonstraciju trenera
   i/ili:
  • program specifičnog osobnog treninga za zimske sportove
 • besplatan parking
 • praćenje i savjetovanje trenera kod vježbanja
 • sastavljen osobni program vježbanja

Ono što je nepobitno jest da je skijanje evoluiralo, a samim time i priprema za tu vrstu aktivnosti. Ovdje vam donosimo samo dio vježbi koje smo napravili u City Fitness&Spa na steperu i BOSE trenažeru (Both Side Up).

Vježba 1. “LATERALNI SKOKOVI PREKO STEPERA“
Vježba je usmjerena na dinamičko kretanje lijevo desno s fazom odraza i amortizacije. Sličan pokret se nalazi i u skijanju. Stanite pred stepera te se snažno odrazite i preskočite steper da se vratite u početnu poziciju, ali na drugoj strani. Radite ovu vježbu sve dok ne uhvatite ritam od 15 neprekidnih ponavljanja.

Vježba 2. “LATERALNI ČUČANJ NA JEDNOJ NOZI NA BOSE-U“
U ovu vježbu uključujemo i Bose trenažer koji nam pomaže da u sam pokret uključimo više mišićnih jedinica. To je moguće zbog toga što je Bose izuzetno nestabilan i traži veću koncentraciju prilikom izvođenja vježbi. Sama vježba simulira naprazanja u m. quadriceps femorisu te koljenom zglobu prilikom oslanjanja na „donju skiju“. Stanite pored Bose-a te s jednom nogom odnožite prema Bose-u (kako je prikazano na slici), postavite stopalo na njega i prebacite težište tijela nad Bose dok se spuštate u čučanj. Vježbu izvodite polako i kontrolirano, a leđa držite ravno.

Vježba 3. “JEDNONOŽNI ČUČANJ NA BOSE-U“
Postavite prednje stopalo na Bose, a stražnje na steper (kako je prikazano na slici). Kontroliranom i polaganom kretnjom flektirajte koljeno prednje noge sve dok vam natkoljenica iste ne bude paralelana s podlogom te se na isti način vratite u početni položaj. Ovu vježbu izvodite 10-12 puta svakom nogom minimalno 3 serije.

Na snijeg s veseljem i užitkom dobro tjelesno pripremljeni te pošteđeni neugodnosti upala mišića i zglobova, a kamoli povreda!

Fit Sport d.o.o., Zagrebtower
10 000 Zagreb, Radnička 80
01/ 6055 655      099/ 619 6668
www.cityfitness.hr
cityfitness@cityfitness.hr
Otvoreno: pon – pet: 7:00 – 23:00 sub, ned i praznici: 8:00 – 22:00.

Oglasi