Kolumna “Svi u vrstu”

KOLUMNA: Sonja Grizila
Jedno iskustvo ”iskusne” gospođe na snijegu

Prošle godine moj me je cijenjeni suprug odvukao na skijalište gdje sam se prvi put u životu suočila sa šesterosjedežnicom. Susret nije završio nimalo sretno jer, kada se ta limena stvar dočepala naših riti, svih šest skijaša ležalo je pod žicom, što na leđima, što na trbusima. Naravno, ispala sam ja krivac, a tko drugi nego ja, jer sam troje pomela sa skijama, a preostalo dvoje sredila sam štapovima tražeći oslonac, u što naravno ne vjerujem. Tako nespretna ipak nisam!!!

U narednom pokušaju elegantno sam zauzela svoje mjesto, ali ovaj put okliznula se muškarčina. Vrištao je od straha čak do vrha skijališta, sa skijom za vratom, ako me oči nisu varale. Međutim, na vrhu su ga nježno i ljubazno skinuli. Nisam si mogla pomoći a da ne buljim u njega, pa sam, na svoju veliku žalost, umjesto da sigurno siđem, prouzročila vezivanje nas pet šest skijaških genija u opasan čvor.

Na skijalištu je bio, hvala Bogu, neki kiosk s kuhanim vinom kamo sam, od straha i nelagode, smjesta odgalopirala i odmah naručila duplu dozu. Cijenjeni suprug pratio me odobravajući mi da si popijem već nešto, pa da više ne gnjavim toliko. Normalno, i on si je priuštio duplu dozu, samo što na vražje muškarčine očito sasvim drukčije djeluje. Bio je dobre volje, a ja nekako neobično hrabra. Obično skijam iza njega, ali ovaj put sam ja vodila. Izvjesno vrijeme vikao je za mnom da ga pričekam tepajući mi spaljena kravo, što me je dodatno potpalilo da još hrabrije jurim prema dolini. A tamo je, što sam naravno prekasno primijetila, bilo nekako premalo mjesta za zaustavljanje. Zanijelo me je, i odletjela sam preko široke daske, postavljene preko zaleđenih stepenica ravno u pizzeriju. Kada je cijenjeni suprug divljajući dojurio za mnom, izvlačili su me iza šanka u koji sam se zabila na novim skijama koje u trenu više nisu bile nove.

Zbog tih opisanih izgreda, koji se meni, ruku na srce, i nisu činili nešto specijalno, moj cijenjeni suprug odveo me ove godine radije na neko bezvezno brdo s jednako tako bezveznom vučnicom. Čekali smo u dugom redu ne bi li se nekako dovukli gore, a dok trepneš okom, već smo bili dolje.
Skijaši su se naravno razdragano gurali u vrstu, redara nije bilo na vidiku, tako da mi nije preostalo ništa drugo već da tu nezahvalnu ulogu preuzmem ja ukoliko želim ikada stići na vrh tog bezveznog brda. Urlala sam na svakoga koji bi se drznuo uguravati se, a moj se cijenjeni suprug pretvarao da nema veze sa mnom.

Komentar Jelka Ski Team-a:
Sva su ta iskustva, kad vas uči skijati cijenjeni suprug, zapravo na rubu incidenta. Prije ili kasnije to krene kao obiteljska razmirica, a ponekad može završiti potpuno neželjeno. Radi očuvanja mnogih veza, brakova, obitelji, a da skijanje i ne spominjemo, svima preporučamo odlazak u pravu Zimsku skijašku školu. Ona ionako obično traje pola dana, tako da u drugoj polovici imate dovoljno vremena za obiteljsko veselje i svađe.

Oglasi